Marina Zadar

Ivana Meštrovića 2
23 000 Zadar, Hrvatska

tel. ++385 23 204 862
++385 23 332 700
++385 23 204 800

fax. ++385 23 333 917

e-mail: marina@tankerkomerc.hr

Plava
zastava

Nosioc plave zastave 2008. g.

Marina Zadar

Marina Zadar

Zadarsko područje

Zadar

Dalmatinski grad star 3000 g., smješten na središnjem dijelu jadranske obale, okružen stotinama otoka i otočića. Svojom bogatom kulturnom i povijesnom baštinom, isprepletenom s bogatim turističkim sadržajima, mami uzdahe svakoga gosta.
NP Plitvička jezera

Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, kontrasti jesenjih boja, šumske staze i drveni mostići i još mnogo toga dio su neponovljive cjeline koju je i UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom.

Web: www.np-plitvicka-jezera.hr


NP Krka

Nacionalni park Krka obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire u podnožju planine Dinare kod Knina i teče kroz kanjon dug 75 km. Rijeka Krka ima 7 sedrenih slapova i njezine ljepote predstavljaju prirodni krški fenomen.

Web: www.npkrka.hrNP Kornati

“Posljednjeg dana Stvaranja, Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha."
George Bernard Shaw

Web: www.kornati.hrNP Sjeverni Velebit

U prostoru ovog izrazito gorskog parka koncentriran je na malom prostoru izuzetno velik broj atrakcija - veličanstvene krške forme Hajdučkih i Rožanskih kukova, jedinstveni botanički vrt u prirodi, Lukina jama, jedna od najdubljih na svijetu.

Web: www.np-sjeverni-velebit.hr


NP Paklenica

NP Paklenica najpoznatiji je alpinistički centar poznat i izvan granica Hrvatske.

Web: www.paklenica.hr

PP Vransko jezero

Vransko jezero je najveće jezero u Hrvatskoj te je uz donji tok rijeke Neretve, jedina veća močvara u mediteranskom dijelu Hrvatske.

Web: www.vransko-jezero.hr

PP Telašćica

Uvala Telašćica smještena je u jugoistočnom dijelu Dugog otoka. Zahvaljujući svojoj iznimnoj ljepoti, bogatstvu i značaju, ova uvala, okružena s 13 otoka i otočića, a koja sadrži i šest otočića unutar uvale, proglašena je Parkom prirode 1988. godine.

Web: www.telascica.hr

PP Velebit

Velebit je najduža planina Dinarskog sustava (145 km), te ujedno i najduža planina u Hrvatskoj. Zbog svog specifičnog položaja između mediteranske i srednjoeuropske regije posebno je zanimljiv zbog raznolikosti svoje flore i faune.

Web: www.pp-velebit.hr

  • Mapa marine

    Small map